يك متخصص فارماسيوتيكس گفت: عوامل متعددي از جمله نور خورشيد و متابوليسم هاي حاصل از آن سيگار و آلودگي هوا منشا ايجاد چروك بوده و منجر به تشديد چروك هاي فيزيولوژيك مي گردد.
دكتر شهريار ابش زاده متخصص فارماسيوتيكس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بيان اينكه طي دهه اخير مفاهيم جديدي توسط پيشگامان صنعت آرايشي و بهداشتي در جهان به طور جدي مطرح و پيگيري شده است گفت: به واسطه اين نگرش تعداد زيادي مواد اكتيو جديد براي استفاده در فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي و درماتولوژي طراحي ساخته و روانه بازار شده است.
وي ادامه داد: مولكولار كاسمتيك در واقع به كارگيري دانش و تكنيك هاي پزشكي ، داروسازي،بيو شيمي در شناخت دقيق فرآورده هاي طبيعي سلولي و مولكولي بدن انسان ساير موجودات گياهان و باكتري ها در جهت الگوبرداري در سطح مولكولي و سلولي براي ساخت مواد اكتيو جديد مشابه با قابليت استفاده در فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي است كه بدين وسيله مي توان پاسخ هاي علمي و دقيق تري را براي رفع نيازها و مسائل بهداشتي و آرايشي ارائه نمود.
اين متخصص فارماسيوتيكس بااشاره به اينكه معرفي بسياري از محصولات پروئتيني و پپتيدي در صنعت آرايشي و بهداشتي طي سال هاي اخير نتيجه اين نوع نگرش و تحقق بوده است اظهار داشت: در مبحث فراورده هاي ضد چروك نيز پپتيدهاي متعددي با الگوبرداري از ساختار مولكولي مواد طبيعي در سطح سلولي ساخته و روانه بازار گرديده كه با شناخت دقيق عوامل ايجاد كننده و طبقه بندي انواع چروك ها پاسخ علمي و دقيق تري براي رفع آنها مي توان يافت.
ابش زاده با بيان اينكه برخي چروك هاي ايجاد شده مربوط به حالت صورت و انقباضات طبيعي عضلات صورت بوده و در واقع اولين چروك هاي مشاهده شده در صورت در سنين پايين خواهد بود تصريح كرد: در صورتي كه بتوان به نوعي انقباضات عضلات اين ناحيه را كاهش داد و عضله را بيشتر در فاز استراحت نگه داشت مي توان عمق چروك و در نهايت خود چروك را از بين برد.
وي با اشاره به اينكه برخي پپتيدها در بسياري از فرآورده هاي ضد چروك در داخل و خارج كشور مورد استفاده قرار گرفته اند گفت: به طور طبيعي با گذشت زمان بدن و پوست دچار پيري شده كه اين مسئله نيز منشا بروز برخي چروك ها است.
وي بيان داشت: عوامل متعددي از جمله نور خورشيد و متابوليسم هاي حاصل از نور خورشيد، سيگار و آلودگي هوا نيز منشا ايجاد چروك بوده و منجر به تشديد چروك هاي فيزيولوژيك مي گردد كه پاسخ علمي به اين نوع چروك ها با پاسخ مربوط به نوع اول چروك ها متفاوت است.
وي افزود: مفهوم پيشگيري در پزشكي و داروسازي كاملا پذيرفته شده و مطالعات ساليان اخير نيز اهميت اين موضوع را در سلامت پوست و مو و در استفاده از درست و به جاي فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي احساس نموده اند.
وي در پايان با بيان اينكه براي درمان چروك هاي مربوط به سن به دنبال پيشگيري تحريك توليد، جلوگيري از تخريب آنزماتيك محافظت از آفتاب و جمع آوري متابوليسم هاي خطرناك هستيم خاطر نشان كرد:خوشبختانه طي سال هاي اخير محصولات مختلفي حاوي پپتيدهاي مختلف توسط توليد كنندگان به نام كشورمان روانه بازار گرديده است