معرفی وبلاگ
الهی! فضل تو را كران نیست، و شكر تو را، زبان. من بی‌تو دمی قرار نتوانم كرد احسان تو را شمار نتوانم كرد ، گر بر تن من زبان شود هر مویی یك شكر تو از هزار نتوانم كرد . نويسنده : فاطمه شفيعي
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 338138
تعداد نوشته ها : 482
تعداد نظرات : 31

جاوا اسكریپت

کدهای جاوا اسکریپت



Pichak go Up
تماس با ما
فال امروز


تعبیر خواب آنلاین


استخاره آنلاین با قرآن کریم


امارگیر حرفه ای سایت

Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

حدود 6 ماه قبل از قدم گذاشتن تاريخي نيل آرمسترانگ بر سطح خاكستري رنگ ماه، ناسا طرحي را در دستور كار خود قرار داده بود كه آن روزها فازA ناميده مي‌شد و هدف آن ساخت وسيله نقليه‌ فضايي ارزان قيمتي بود كه بتواند چندين بار مورد استفاده قرار گيرد.

 اگر به ياد بياوريم كه آن زمان جنگ سرد در داغ‌ترين لحظات تاريخي خود قرار داشت، حضور نيروي هوايي ايالات متحده آمريكا در كنار ناسا براي طراحي چنين فضاپيمايي كه بتواند بارها به فضا سفر كند و تعداد زيادي خدمه را نيز با خود به فضا ببرد، عجيب به نظرمان نخواهد رسيد، چرا كه در آن زمان ارتش آمريكا در فكر ايجاد نيروي فضايي خود بود؛ طرحي كه بعدها با توافق‌نامه‌هاي متعدد بين‌المللي منتفي شد.

ناسا نيز از حضور نيروي هوايي در اين پروژه به دليل قدرت اقتصادي و نفوذ سياسي فراوان آنها، خشنود بود و از اين ماجرا استقبال مي‌كرد.

هنگامي كه دوران آپولوها در حال اتمام بود، سياست‌هاي فضايي آمريكا در بخش پروازهاي سرنشين‌دار توسط پرزيدنت نيكسون به مدارگردي در اطراف زمين محدود شد تا بودجه‌هاي كلان برنامه‌‌هاي جاه‌طلبانه‌اي مثل سفر انسان به مريخ، صرف كارهاي مهم‌تري البته از نظر وي و مشاورانش گردد. همه اين رويدادها و تصميم‌گيري‌ها در نهايت به نفع تخيل تازه پرداخته شده‌اي از آب درآمد كه در سال‌هاي بعد به بزرگ‌ترين دستاورد فناورانه آمريكا در فضا تبديل مي‌شد.

ابتدا طرح‌هاي فراواني مطرح بود. اما عقيده بر اين استوار شد كه وسيله حمل و نقل فضايي آينده بايد از نقطه نظرهاي هزينه ساخت، هزينه بهره‌برداري و توانايي براي ارسال وزن بيشتر محموله به فضا، بهينه از آب درآيد. اين ليست پر و پيمان نيازمندي‌ها از يك طرح بزرگ سرچشمه مي‌گرفت. آمريكا قصد داشت بزرگ‌ترين سازه و به عبارت امروزي ايستگاه فضايي را در مدار زمين بسازد تا پايگاهي براي مراقبت از فضا در دوران جنگ سرد و سفرهاي جاه‌طلبانه به آنسوي مدار ماه در منظومه شمسي باشد. اين بود كه طرح مدارگردي كه بتواند در جو زمين مانند يك گلايدر پرواز كند با بوسترهاي كمكي كه احتمالا سوخت جامد بسوزانند، روي ميز قرار گرفت و شكل عوض كرد و قيافه تغيير داد تا اين‌كه شبيه آن چيزي شد كه ما امروز شاتل فضايي مي‌شناسيم.

اولين شاتل فضايي در واقع هيچ‌گاه به فضا نرفت. اينترپرايز يك مدل از شاتل فضايي بود كه براي آزمايش بخش پرواز در جو زمين و فرود در فرودگاه ساخته شده بود. به همين دليل اين شاتل فضايي فاقد كاشي‌هاي عايق حرارتي و موتور بود. اواخر سال ۱۳۵۶شاتل اينترپرايز سوار بر يك بوئينگ ۷۴۷ براي اولين‌بار پرواز را آزمود. طي 5 پرواز بر دوش هواپيماي پهن پيكر بوئينگ ۷۴۷ موارد بسياري از جمله توانايي هدايت و كنترل شاتل براي فرود آوردن آن بر باند فرودگاه مورد آزمايش قرار گرفت.

دومين شاتل فضايي كه از كارخانه سازنده خود بيرون آمد، تفاوت‌هاي عمده‌اي با اينترپرايز داشت. اين تفاوت‌ها تنها به دليل عملياتي بودن شاتل فضايي كلمبيا نسبت به آزمايشي بودن اينترپرايز نبود، بلكه در فرآيند طراحي و ساخت كلمبيا ايده‌ها و مشكلات جديدي رخ نشان دادند كه باعث شد اساسا كلمبيا با اينترپرايز تفاوت داشته باشد.

اولين مأموريت شاتل كلمبيا در فروردين ۱۳۶۰ اولين پرواز فضايي شاتل‌هاي فضايي نيز بود. اولين پرواز شاتل فضايي كلمبيا را مأموريت

STS-1 مي‌نامند. ما امروز شاهد مأموريت جاري STS-135 هستيم و اگر به خاطر آوريم كه مأموريت STS-L51 هيچ‌گاه نتوانست جو زمين را پشت سر بگذارد، در خواهيم يافت كه 5 شاتل‌ فضايي ساخته شده، توانسته‌اند ۱۳۴ بار حضور در فضا را تجربه كنند.

5 شاتل فضايي كلمبيا (نخستين پرواز در سال ۱۳۶۰)، چلنجر (نخستين پرواز در سال ۱۳۶۲)، ديسكاوري (نخستين پرواز در سال ۱۳۶۳)، آتلانتيس (نخستين پرواز در سال ۱۳۶۴) و نهايتا انديور (نخستين پرواز در سال ۱۳۷۱) از زمان ساخت خود به اسبان قدرتمند برنامه‌هاي فضايي سرنشين‌دار ايالات متحده آمريكا تبديل شدند. اين 5 برادر در دوران 30 ساله خود، خدمات فراواني در راستاي كاوش‌هاي فضايي و تجهيز 2 ايستگاه فضايي مير و بين‌المللي داشته‌اند. تعمير تلسكوپ فضايي هابل و برخي از ماهواره‌هاي در راه مانده، بازگرداندن ماهواره‌هاي مستعمل به زمين، تزريق خيلي از كاوشگران سياره‌اي كه اين روزها سيارات دور و نزديك منظومه شمسي را براي يافتن پاسخ‌ پرسش‌هاي بزرگ ما مي‌كاوند و انجام صدها مورد آزمايش زيستي و شيميايي در فضا توسط فضانوردان دانشمند، از دستاوردهاي پر افتخار آنها بوده است.

اما اين خانواده پرافتخار روزهاي تلخي را نيز تجربه كرده است. با آن‌كه هنوز چند روزي مانده بود تا كاركنان ناسا پنجمين سالگرد به خدمت گرفتن شاتل‌هاي فضايي را جشن بگيرند اما عمليات فشرده و حجيم آماده‌سازي شاتل جوان چلنجر تمام توان و تمركز فكري آنها را به خدمت گرفته بود. بيست و پنجمين پرواز شاتل‌هاي فضايي و دهمين مأموريت فضايي چلنجر در راه بود. ثانيه‌ها يكي پس از ديگري گذشت تا اين‌كه غرشي مهيب پايگاه پرتاب فضايي كندي را به لرزه درآورد. غريو شادي مردمي كه با افتخار اين صحنه دلهره‌آور را تماشا مي‌كردند فضا را پر كرده بود تا اين‌كه ۷۳ ثانيه پس از آغاز پرواز، ناگهان چلنجر در برابر ديدگان هزاران تماشاچي حاضر در محوطه و ميليون‌ها نفري كه صحنه پرتاب را به‌طور مستقيم از تلويزيون تماشا مي‌كردند، منفجر شد و همه 7 فضانورد آن جان باختند.

پس از فاجعه چلنجر، شاتل‌هاي فضايي بيش از ۸۰ بار ديگر به فضا پريدند. مأموريت

STS-170 را شاتل كلمبيا، بزرگ‌ترين برادر ناوگان شاتل‌ها بر عهده گرفته بود. عمليات پرتاب، تزريق در مدار، پهلو گرفتن در كنار ايستگاه فضايي و بازگشت به زمين بخوبي انجام شده بود و مشكلي خود را نشان نمي‌داد. در لحظات حساس ورود شاتل به جو زمين و هنگامي كه دما در برخي نقاط شاتل تا هزاران درجه سانتي‌گراد بالا مي‌رود، يك صدمه كوچك در كاشي‌هاي سراميكي عايق بال چپ كلمبيا، يك فاجعه بزرگ ديگر را رقم زد. باز هم يك شاتل در آسمان كشور آمريكا منفجر شد تا بر همگان ثابت شود كه فضانوردي پس از چهل و اندي سال از آغاز آن هنوز كاري خطرناك است. مرگ ۷ فضانورد حاضر در شاتل فضايي كلمبيا با احتساب 7 كشته شده قبلي، از شاتل‌هاي فضايي يك قاتل بزرگ ساخت كه قلب هر فضانورد و البته وابستگان آنها را در تمامي پرتاب‌هاي بعدي شاتل‌ها، بشدت به تپش وامي‌داشت.

نكته: پس از شاتل‌ها دنيا منتظر وسايل حمل و نقلي خواهد ماند تا زمينه لازم براي كشف دنياهاي ناشناخته، تجربه حضور در فضا و گردشگري فضايي فراهم آيد

پس از فاجعه كلمبيا، تمامي ساختارهاي سازنده و فرآيندهاي پرتابي شاتل فضايي بازنگري شد تا آمريكا تحت لواي برنامه بازگشت به فضا بار ديگر شاتل‌ها را به خدمت گيرد تا به امروز كه شاهد آخرين مأموريت آخرين شاتل فضايي هستيم. شاتل فضايي آتلانتيس با مأموريت STS-135 پرونده 30 ساله شاتل‌هاي فضايي را كه سرشار از شادي و افتخار و پيشرفت علمي و توسعه فناوري و اشك و اندوه و اميد و بازگشت و حركت به جلو بود، خواهد بست تا يك بار ديگر پس از خاتمه به خدمت‌گيري موشك‌هاي فضايي ساترن ـ 5 جهان شاهد آمريكايي بدون وسيله نقليه فضايي باشد.

از همين حالا حدس و گمان‌ها آغاز شده است. بسياري در آمريكا از خود مي‌پرسند آيا فضانوردان آنها كه روزگاري با هر قدمي كه در سطح ماه بر مي‌داشتند، فخري هم به روس‌ها مي‌فروختند، بايد چشم به گشاده دستي اين رقيب سنتي بدوزند تا جايي در كپسول كهنه‌كار فضايي آنها كه سايوز ناميده مي‌شود براي آمريكايي‌ها كنار گذاشته شود. شايد هم اروپايي‌ها بايد از اين فرصت تاريخي حداكثر استفاده را ببرند و وسيله نقليه فضايي خودكار خود را هر چه زودتر براي استفاده فضانوردان آماده كنند. البته چيني‌ها هم كه از هر آب گل آلودي ماهي مي‌گيرند شايد نتوانند از اين بازار چند صد ميليارد دلاري بگذرند و كپسول فضايي سرنشين‌دار خود كه 2 بار هم امتحان پس داده است را زودتر براي حمل‌و‌نقل مسافر به تاكسي تبديل كنند. كسي نمي‌داند اما شايد شركت‌هاي بزرگي هم در داخل خاك اين كشور مشغول توسعه سيستم‌هاي فضايي خود هستند تا بار ديگر بازار اصلي سفر به فضا در داخل آمريكا باقي بماند. در چند ماه گذشته خبرهاي زيادي درباره كپسول فضايي اژدها كه محصول يك شركت خصوصي آمريكايي است، شنيده شده است.

هر اتفاقي كه بيفتد يك چيز از همين الان كاملا مشخص است و آن قلب‌هاي بسياري است كه از نديدن شاتل‌هاي فضايي، اين ابر فضاپيماهاي پرهزينه در مدار زمين اندوهگين خواهند شد. شاتل‌هاي فضايي با آن هيبت و مكنت هاليوودي و آن پخش‌هاي مستقيم پرتاب، با آن داستان‌هاي هيجان‌انگيزي كه از زبان فضانوردانش شنيده شده و آن همه تأثير شگرفي كه در علاقه‌مندساختن صدها هزار كودك و نوجوان به مقوله علم و فناوري داشته است و از همه مهم‌تر آن همه جان‌هاي باارزشي كه در طول طراحي، ساخت، آماده‌سازي و پرواز شاتل‌ها گرفته شده، هيچ‌گاه از يادها نخواهند رفت. از مجموع 6 شاتل فضايي ساخته شده، 2 تا از آنها همان‌طور كه اشاره شد در حين پرواز منفجر شدند و جز قطعاتي از آنها چيزي باقي نمانده است. اما اينترپرايز، ديسكاوري و انديور كه بازنشسته شدند و آتلانتيس كه مي‌رود تا چند روز آينده بازنشسته شود، در موزه‌هايي در سرتاسر كشور آمريكا براي هميشه جا خوش خواهند كرد تا همچنان قلب‌هاي بيشتري را به تپش درآورند و منبع بي‌پاياني شوند از ايده و خلاقيت و انگيزه براي انجام كارهاي بزرگ و به‌ظاهر نشدني.

ديدگاه‌هاي افراد در برابر شاتل‌هاي فضايي همواره يكسان نبوده است. در حالي كه برخي ، شاتل ها را يك اشتباه بزرگ تصميم‌گيري و فناوري مي‌ناميدند، برخي نيز شاتل‌ها را بزرگ ترين دستاورد فناورانه قرن بيستم قلمداد كرده‌اند. جان شانون، مدير برنامه فعلي مركز فضايي جانسون ـ واقع در هيوستون ايالات متحده آمريكا ـ در آخرين مصاحبه خود با مجله هوا و فضا گفته است:

اما واقع‌بينانه است اگر اين گونه نتيجه‌گيري كنيم كه شاتل‌هاي فضايي نيز مانند هر دست‌ساخته ديگري از بشر، مجموعه‌اي از خوبي‌ها و بدي‌ها را همزمان داشته است. شاتل‌هاي فضايي به‌رغم ظاهر بسيار پيچيده و فني خود داراي نقاط تاريك بسيار بود. گويا طراحان كه از توجه به برخي زواياي اين طرح بزرگ خسته شده بودند، پاره‌اي از سيستم‌ها و زير‌سيستم‌هاي اين پرنده هوا ـ فضايي را به حال خود رها كردند تا بعدهايي كه هيچ‌گاه از راه نرسيد به آن بپردازند. در همين رابطه بروس مك‌اندلس، فضانورد پيشين ناسا و يكي از معروف‌ترين فضانوردان دوره شاتل‌ها كه با آزمايش معروف خود با صندلي موتوردار فضايي به معروف‌ترين تصوير انسان تنها در مدار تبديل شده بود، در مصاحبه‌اي اختصاصي با پوريا ناظمي، روزنامه‌نگار علمي «جام‌جم» مي‌گويد:

در كنار تمامي محسناتي كه مي‌توان براي شاتل‌ها متصور بود، آنها از نقاط‌ضعفي هم رنج مي‌بردند كه مهم‌ترين آنها نبود يك سيستم فرار مطمئن بود. بعد از 4 پرواز آزمايشي اوليه كه در آنها سيستم صندلي فرار (مشابه صندلي جت‌هاي جنگي) براي 2 فضانورد در نظر گرفته شده بود، ناسا اعلام كرد شاتل‌ها به اندازه هواپيماهاي مسافربري خطوط تجاري از امنيت برخوردارند. اين باور تا زمان حادثه چلنجر باقي ماند. در آن هنگام اما ديگر طراحي يك سيستم فرار كارآمد و موثر هم خيلي ديرهنگام و هم خيلي هزينه‌بر ارزيابي شد.

او در ادامه به سيستم فرود و نشستن دستي شاتل در باند فرودگاه اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: اگرچه اين سيستم در طراحي ابتدايي شاتل‌ها در نظر گرفته شده بود و اين سفينه‌ها به سيستم‌هاي مورد نياز اين كار نظير سيستم پويش مايكرو‌ويوي فرود و تمام سيستم‌هاي مورد نياز محاسباتي كابين مجهز شده بودند، اما هيچ گاه از اين قابليت استفاده نشد. در تمام فرودهاي شاتل‌ها، فرمانده فضاپيما يك تا 2 دقيقه قبل از نشستن بر سطح زمين، كنترل دستي شاتل را به دست مي‌گرفت. اگرچه انجام چنين فرودي بسيار جذاب است اما از نظر مالي هم بسيار گران درمي‌آيد؛ چراكه خلبانان شاتل نيازمند طي‌كردن دوره‌هاي تخصصي و حرفه‌اي براي اين كار هستند. اين نكته مهمي است و در نظر داشته باشيد فضانورد آينده‌اي كه از ماموريت 5/2 ساله به مقصد مريخ قرار است به زمين بازگردد داراي توانايي‌ها و دقت فضانوردي كه از يك ماموريت 2 هفته‌اي در مدار نزديك زمين به خانه برمي‌گردد، نيست و توانايي فرود خودكار بايد مورد توجه جدي قرار مي‌گرفت.

به هر حال، خوب يا بد، آخرين مأموريت شاتل فضايي تا چند روز آينده به پايان خواهد رسيد و دنيا منتظر وسايل حمل و نقل ارزان‌تر، ايمن‌تر و پيشرفته‌تري خواهد ماند تا زمينه لازم جهت تحقق آرزوهاي ديرينه نوع بشر براي كشف دنياهاي ناشناخته، تجربه حضور در فضا و گردشگري فضايي را فراهم آورند.

دسته ها : اطلاعات عمومی
1390/6/12 8:26 بعد از ظهر

شايد براي شما هم پيش آمده از خواندن مطالب بلندي كه به آنها علاقه داريد منصرف شويد. آمار لايك‌خور نشان مي‌دهد كه بيشتر كاربران ترجيح مي‌دهند مطالب خيلي كوتاه را بخوانند و مطالب بلند شانس خودشان را براي خوانده ‌شدن نزد بخش زيادي از كاربران از دست مي‌دهند.‌

اين را مي‌شود كاملا از به اشتراك‌گذاري آيتم‌هاي كاربران فارسي در گوگل‌ريدر درك كرد. شبكه‌هاي اجتماعي مثل توييتر و فيس‌بوك هم در تغيير ذائقه كاربران سهيم هستند و كاربران هر روز گزيده پسندتر مي‌شوند، اما مي‌شود در اين بين كساني را پيدا كرد كه با سرعت بالا، پست‌هاي وبلاگ و محتوايي را كه به آن علاقه‌مند هستند، مي‌خوانند. شايد تصور شما از تندخواني، عجله داشتن و بي‌معني بودن يا سطحي خواندن باشد اما اگر اين فن را ياد بگيريد و آن را سرلوحه‌ خودتان قرار بدهيد در دنياي آنلاين خود بسيار موفق‌تر خواهيد بود.

اما سؤالي كه اينجا مطرح مي‌شود اين است كه آيا مي‌شود جان كلام متن‌هاي بلند را با كمترين ميزان از بين رفتن مفاهيم فهميد؟ به‌نظر من جواب اين سؤال بله است. در اين مورد تحقيقاتي كردم كه در اينجا ۵ نكته‌ كليدي راجع به تندخواني را با هم بررسي مي‌كنيم و اميدوارم اين نكات به شما كمك كند.

متن را با صداي بلند براي خودتان نخوانيد

خيلي‌ها عادت دارند با صداي بلند (يا حتي به صورت زمزمه كردن) يك متن آنلاين را براي خودشان بخوانند. مي‌توانيد نياز شنيدن هر كلمه را حذف كنيد. اصلا انگار صدايي در مغزتان نمي‌شنويد. مي‌توانيد با ديدن يا نگاه كردن، يك متن را خيلي سريع‌تر از آن كه صداي هر كلمه را بشنويد بخوانيد. اين روش عجيب را يك‌بار امتحان كنيد. قول مي دهم كه مجذوبش بشويد. مثل يك ميان بر از قسمت بزرگي از مغز مي‌ماند.

تندخواني راحت‌تر است

كساني كه اين كار را شروع كرده‌اند، ‌اتفاقي جالب برايشان افتاده است. در واقع آنها هر كلمه را توي ذهنشان نمي‌بينيد، ولي مغزشان مي‌داند كه چه چيزي را مي‌خواند مثل اين مي‌ماند كه چشم‌ها تحمل نگاه كردن به كلمات را ندارند، ولي مغز اطلاعات را تجزيه و تحليل مي‌كند.

مغز شما مي‌تواند گروهي از كلمات و جملات را با هم تجزيه و تحليل كند. به محض اين كه از اين روش استفاده كنيد اين حس به شما دست مي‌دهد كه با آرامش فقط چشم‌هايتان را در متن روي كلمات خيلي تند سُر بدهيد. فقط مثل هر چيز ديگري نياز به كمي‌ تمرين داريد.

برنگرديد

شايد به اين قضيه توجهي نكنيد، ولي خيلي از ما اول يك جمله را مي‌خوانيم بعد برمي‌گرديم دوباره آن را مي‌خوانيم. بيشتر نگران اين هستيم كه شايد يك نكته كوچك را از قلم انداخته باشيم، پس برمي‌گرديم و دوباره از اول مي‌خوانيم و اين زمان خواندن يك متن طولاني آنلاين را 2 برابر و گاهي چند برابر مي‌كند. ارزش امتحان كردن را دارد پس تلاش كنيد.

اگر فكر مي‌كنيد كه چيزي از قلم افتاد، فقط ادامه بدهيد. هيچ قانوني وجود ندارد كه بتواند قانعتان كند يك پست طولاني ارزش دوباره خواندن را داشته باشد.

پدال گاز را كنترل كنيد

در خواندن بعضي از مطالب بايد دقت بيشتري به خرج داد مثل خواندن يك آگهي استخدام، يك مطلب تخصصي محاسباتي يا يك شعر كلاسيك، اما بعضي مطالب را مي‌شود با سرعت خيلي زياد خواند مثل يك خبر ورزشي،‌ داستان، مطالب مجله‌ها و... پس سعي كنيد متناسب با نوع مطلبي كه مي‌خوانيد سرعت خواندن خودتان را انعطاف بدهيد.

با اشتباهات تندخواني آشنا شويد

اشتباه اول:

اگر هر كلمه را در آن واحد واقعا آرام بخوانيد، آن كلمه را بهتر درك مي‌كنيد. خب اين حقيقت ندارد. چند بار براي‌تان پيش آمده كه يك جمله‌اي را آرام خوانديد و به يك مساله ديگر فكر مي‌كرديد، پس واقعا نمي‌فهميديد كه چه داشتيد مي‌خوانديد؟ خب اين مورد براي خودم بيشتر از يك ميليون بار اتفاق افتاده. فهميدن، رابطه مستقيمي ‌به تمركز دارد، نه سرعت. اگر جدا به آن چيزي كه مي‌خوانيد تمركز كنيد، فهم شما بخوبي عمل مي‌كند، حالا مي‌خواهيد تند بخوانيد يا نه. حتي مقدار كمي‌حواس پرتي در اين مورد هم مي‌تواند به شما كمك كند.

اشتباه دوم:

و اين هم اشتباهي بيش نيست كه شما يك دفعه ياد مي‌گيريد كه تندخوان بشويد، ولي الان شما قادريد كه يك پست طولاني را واقعا تند بخوانيد. تندخواندن يك مطلب طولاني رابطه مستقيمي‌ با آشنا بودن‌تان به موضوعي كه مي‌خوانيد دارد. اگر من يك پست در مورد شبكه‌هاي اجتماعي بخوانم مطمئنا مثل برق تمامش مي‌كنم. اگر يك پست در مورد جراحي مغز بخوانم، وقتي معني كلمه‌ها را نفهمم واقعا برايم مهم نيست كه چقدر تند مي‌خوانم چون همه‌اش برايم وقت تلف كردن هست.

اشتباه سوم:

اشتباه سومي ‌كه دوست دارم آن اشاره كنم اين كه سطحي خواندن با تندخواندن خيلي فرق دارد، گرچه خيلي وقت‌ها بعضي‌ها جاي كلمات را با هم عوض مي‌كنند. سطحي خواندن يعني جاي يك چيز را با يك چيز ديگر عوض كنيد. جاي كلمه‌اي را با كلمه ديگر عوض كنيد. تندخواندن كلا يك تكنيك ديگري به شمار مي‌آيد. با تندخواني كردن، شما يك متن را كاملا جذب مغز خودتان مي‌كنيد. اگر چه با سطحي خواندن مي‌توانيد يك مطلب طولاني را سريع تمام كنيد. اما اطلاعاتي كه به صورت تندخواندن وارد مغز شما مي‌شود با سطحي خواندن قابل‌مقايسه نيست چون همه متن را نمي‌خوانيد.

 

دسته ها : اطلاعات عمومی
1390/6/12 8:26 بعد از ظهر


* موهاي زيبا نيازمند يك رژيم غذايي سرشار از پروتئين است. پس سعي كنيد در رژيم غذايي خود به قدر كافي از پروتئين هاي حيواني و گياهي مثل گوشت و مرغ و لبنيات بهره ببريد.           
* هرگز موهايتان را بيش از حد نشوريد. در دستور مصرف برخي شامپوها ذكر شده است كه موهايتان را دوبار بشوييد. اما بايد بدانيد يك بار شستشو براي تمام انواع موها و براي زدودن چربي و كثيفي از روي موها كافي است                                                                                                 .
* استفاده از محصولاتي مثل ژل، موس و كرم  هاي مو، درخشندگي مو را از بين مي برد و موها را كدر مي كند. شما مي توانيد از يك شامپوي پاك كننده گياهي، هر دو هفته يك بار براي زدودن باقيمانده مواد  آرايشي از موهايتان استفاده كنيد                                           .
* استفاده از انواع نرم كننده ها و آب رسان ها بعد از شامپو براي مو ضروري است. چون موها در اثر استفاده از شامپوي تنها خشك و شكننده مي شوند اما به خاطر داشته باشيد كه نرم كننده را فقط به ساقه مو بماليد، نه به ريشه مو                             .
* موهاي رنگ كرده پس از مدتي درخشش و براقي خود را از دست مي دهند، بدين منظور استفاده از يك نرم كننده كه متناسب با رنگ موي شما باشد، هفته اي يك بار توصيه مي شود.
* شوره مو مشكل اغلب خانم هاست و اغلب هم به صورت فصلي بروز مي كند. راي حل اين مشكل علاوه بر استفاده از شامپوهاي ضد شوره معتبر، بايد از يك رژيم غذايي سالم مقوي و سرشار از پروتئين استفاده كنيد، چون شوره به علت تغذيه نامناسب ريشه موها توليد مي شود           .
* هنگام شستشو در حمام،  ريشه موها سست مي شوند و ريزش مو به راحتي صورت مي گيرد پس سعي نكنيد با شانه و برس به جان موهايتان بيفتيد. چون باعث كنده شدن مقدار زيادي مو خواهيد شد. مشكل شما با استفاده از مقدار كمي نرم كننده قابل حل است. با استفاده از نرم كننده، موهايتان به راحتي شانه مي شود و نيازي به برس كشيدن هاي سخت نيست                                      .
* بعد از استفاده از نرم كننده ، موهايتان را با آب سرد آبكشي كنيد تا باقيمانده آن از سرتان پاك شود، در عين حال موهايتان نرم و براق باقي بماند                                                                      .
* براي درخشندگي موها، متخصصين، آبكشي مو با سركه سيب به طور هفتگي را توصيه مي كنند. بدين صورت كه هفته اي يك بار موهايتان را پس از شستشو با شامپو با سركه سيب  آبكشي كنيد، و سپس دوباره با شامپو بشوييد                                                           .
* موهاي وز و خشك را با شامپوها و نرم كننده هايي كه داراي ويتامين ٍE ، گياه آلو و راوپانتول هستند، بشوييد تا رطوبت آنها حفظ شود.                                                
* براي باز كردن گره هاي مو از شانه هايي با دندانه هاي درشت استفاده كنيد. ابتدا قسمت پاييني مو را كمي شانه كنيد و به تدريج به ريشه مو برسيد. بدين شكل علاوه بر باز شدن گره ها به مو آسيبي نمي رسد.                                                                                                                      
* قبل از استفاده از بيگودي يا دستگاه هاي صاف كننده مو، حتماً مو را كاملاً خشك كنيد تا به مو آسيب نرسد.                                                                                                                            
* هرگز از درجه تند و گرم سشوار براي حالت دادن به مو استفاده نكنيد. هميشه از درجه متوسط آن استفاده كنيد و در انتها مقداري باد سرد به موهايتان بدهيد تا درخشندگي و حالت مو حفظ شود.        
* اگر موهايتان چرب است، مي توانيد با گذاشتن كف شامپو به مدت چند دقيقه روي موها اين عارضه را در مدت زمان طولاني برطرف كنيد، استفاده از شامپوهاي مخصوص موي چرب نيز مناسب است. به ياد داشته باشيد موي چرب را نبايد بيشتر از دوبار در هفته بشوييد و در ضمن آب ولرم براي شستشوي موي چرب استفاده كنيد، نه آب داغ.                                                                    .  
* استفاده از سشوار به طور مداوم به موها آسيب جدي مي رساند، شما مي توانيد با اصلاح و كوتاه كردن نوك موها، هر ۶ تا ۸ هفته به موهايتان تازگي و شادابي را هديه كنيد.      
* اغلب موهاي صاف و لخت زود چرب شده و حالت خود را از دست مي دهند. براي اين كه بتوانيد به طور موقت و تا حمام بعدي اين حالت را از بين ببريد، مقداري پودر بچه روي موها بپاشيد و سريع موها را شانه كنيد.                                                                                                 
 - از برس مويي براي شانه كردن موهايتان استفاده كنيد، چون نه به موهاي شما آسيب مي رساند و نه باعث تجمع چربي در ريشه مي شود و با استفاده از اين برس چربي به طور متوازن در تمام طول ساقه مو پخش مي شود.                                                                                  
 - براي صاف كردن موها و جلوگيري از وز كردن مو هنگام سشوار، حتماً از دهانه سشوار استفاده كنيد، چون باعث مي شود كه باد گرم حقيقي به قسمت مورد نظر بخورد و ديگر قسمت ها را وز نكند.           
 - براي موهاي بسيار فر و وز،  فرآورده هاي ضد وز به شكل لوسيون موسوم در بازار موجود است. مي توانيد قبل و بعد از سشوار، از اين لوسيون به موهايتان بماليد تا وز نكند.

1390/6/12 2:47 بعد از ظهر

لايه‌برداري ليزري: در لايه‌برداري به روش ليزر، از ليزر دي اكسيد كربن براي اين منظور استفاده مي‌شود. با اولين عبور ليزر، لايه سطحي يا اپيدرم پوست برداشته مي‌شود. نفوذ عمقي، باعث از بين رفتن ساختمان ضمائم پوست مي‌شود و در اين صورت خطر ايجاد اسكار دائمي يا جوشگاه در ناحيه درمان شده وجود دارد.     
پيلينگ در منزل 
ست پيلينگ مديپيل (Medipeel) محصولي ايده‌آل جهت انجام پيلينگ پوست در منزل است. در اين روش عوارضي از قبيل ايجاد حساسيت، خارش، سرخي و التهاب وجود ندارد و طي 12 هفته درمان با اين ست، لايه‌هاي فرسوده و سطحي رويي پوست از بين مي‌رود و شما شاهد كاهش پف و چروك زير چشم، كاهش لك‌هاي ناشي از تابش نور آفتاب و امراض كبدي و يا كهولت سن خواهيد بود. مديپيل، همچنين قادر است، خطوط عميق خنده دور لب‌ها را كاهش دهد.   
در مديپيل محصولي به‌نام سرم پيلينگ صورت مديپيل هم وجود دارد. اين سرم حاوي اسيد گليكوليك است كه باعث لايه‌برداري پوست و با طراوت كردن آن مي‌شودو تاثير بسزايي در كاهش خطوط سطحي پوست و لك‌هاي ناشي از كهولت و آفتاب دارد. محصول ديگر اين ست، پاك‌كننده عميق پوست مديپيل است كه حاوي چندين نوع مختلف از اسيدهاي فعال ميوه از قبيل: اسيد گليكوليك، اسيد ماليك، اسيد سيتريك، اسيد لاكتيك، اسيد ساليسيك، عصاره بابونه و الورا است. اين اسيدها لايه‌هاي فرسوده سطحي روي پوست را از بين مي‌برند و بدين‌ترتيب منجر به شكل‌گيري پوستي شاداب و تازه مي‌شوند.
پيلينگ و چروك‌هاي پوستي         
كلاژن مسئول نگه‌داشتن قوام پوست شما است. حال به هر علتي در روند كلاژن‌سازي اختلالي به‌وجود آيد، مي‌تواند باعث ايجاد چين و چروك پوست شود. با افزايش سن كلاژن‌سازي دچار وقفه مي‌شود و افرادي با سن بالا پوستي افتاده خواهند داشت.
علاوه بر كلاژن‌سازي، علل ديگري نيز در ايجاد چروك پوست دخالت دارند مثل قرارگيري طولاني‌مدت در معرض نور آفتاب.          
علت ديگر، اسپاسم عضلاني زير پوست است. افراد عصبي و اخمو به‌علت استفاده زياد عضلات صورت، دچار اين حالت مي‌شوند. افرادي كه قبلا چاق بوده‌اند ولي اكنون لاغر شده‌اند نيز به‌علت از دست دادن چربي زير پوستي، دچار افتادگي پوست و چروك مي‌شوند. 
سيگار كشيدن و داشتن پوست خشك هم از عوامل ديگري هستند كه باعث چروك زودرس مي‌شوند.         
براي پيشگيري از ايجاد چروك، پيش از هر چيز بايد عامل ايجادكننده را از بين ببريد، مثلا تغذيه مناسب داشته باشيد، از سيگار و مواد مخدر استفاده نكنيد، اعصاب آرام داشته باشيد، زياد در معرض آفتاب قرار نگيريد و...     
اما اگر دچار چين و چروك شده‌ايد، ما چند روش موِثر را به شما معرفي مي‌كنيم. روش اول، پيلينگ شيميايي است كه چه به صورت تدريجي با مصرف كرم‌هاي حاوي AHA با درصدهاي پايين و چه به صورت پيلينگ در مطب با داروهاي با درصد بالا، قابل انجام است. با اين روش‌ها، كلاژن سازي تحريك مي‌شود.
روش ديگر، به كار بردن ليزر است. با پيلينگ ليزري توسط ليزر‌CO2 اولتراپالس، رشته‌هاي آسيب‌ديده كلاژن بازسازي مي‌شوند و كلاژن جديد هم در پوست به وجود مي‌آيد در نتيجه با از بين رفتن چين و چروك‌ها، فرد 5 تا 10 سال جوانتر به نظر مي‌رسد كه در صورت مراقبت صحيح از پوست و قرار نگرفتن در معرض آفتاب، آثار سودمند اين عمل تا ساليان سال باقي‌مي‌ماند. 
فقط دو هفته صبر كنيد      
در مورد طول عمل پيلينگ، ظاهر پوست بلافاصله پس از عمل و مدت زمان بهبودي و مراقبت‌هاي پس از عمل، بروشورهاي ساده و قابل فهمي وجود دارد كه مراكز درماني پوست در اختيارتان مي‌گذارند. بلافاصله پس از پيلينگ، پوست برافروخته و به رنگ صورتي پررنگ يا قرمز در مي‌آيد. احساس سوختگي يا خارش پس از پيلينگ هم دردسر ديگري است كه براي رفع آن، بسته به نظر پزشك از پماد وازلين و پماد تركيبي روي پوست و يا روش پانسمان بسته يا گاز نيمه تراوا استفاده مي‌شود. به مدت 2 تا 5 روز هم ترشحات روشن يا كمي زرد رنگ خواهيد داشت. تورم صورت بين روزهاي 2 تا 4 و قرمزي پوست بين روزهاي 7 تا 10 طبيعي است

1390/6/12 2:45 بعد از ظهر

موِثرترين عامل در زيبايي چهره، بي‌ترديد شادابي و طراوت پوست است. شما اگر پوست خرابي داشته باشيد، هر چقدر هم كرم پودر و انواع و اقسام آرايش را روي صورتتان بماليد، فايده‌اي ندارد و همه مي‌فهمند كه پوست شما خراب است. براي حفظ شادابي و طراوت پوست، نكات زيادي وجود دارد،‌مثل تغذيه خوب، نكشيدن سيگار، قرار نگرفتن در معرض آفتاب، عدم استفاده از وسايل آرايشي نامناسب و... اما همه اين‌ها براي قبل از خراب شدن پوست است. اگر پوست شما خراب شده، علاوه بر رعايت موارد فوق، بايد به دنبال روش‌هاي ديگري هم باشيد كه پوست شما را تا حد امكان، صاف و شاداب كنند(پيلينگ) يكي از اين روش‌هاست.           
چرا پيلينگ؟      
در سنين نوجواني و جواني معمولا پوست محتواي چربي بالاتري نسبت به سنين كهنسالي دارد.
با افزايش ترشح غدد، چربي‌ها در معرض هوا اكسيده مي‌‌شوند و ايجاد جوش‌هاي سرسياه به نام كومدون مي‌كنند. اگر كومدون‌ها را به طور خودسرانه تخليه كنيد ممكن است به التهاب و بروز جوش‌هاي ملتهب چركي منجر شود. لذا اين كار را به شما توصيه نمي‌كنيم. واژه جرم‌گيري پوست كه امروزه توسط برخي افراد غير پزشك و غير متخصص به‌كار مي‌رود نيز در واقع كندن و تخليه نمودن كومدون‌ها و غدد چربي بسته شده است كه مي‌تواند به بروز آكنه يا جوش‌هاي غرور منجر شود.
شما مي‌توانيد پوسته‌هاي شاخي شده و سطحي پوست را به راحتي با صابون‌هاي لايه‌بردار (در پوست‌‌هاي چرب) و با شيرپاك‌كن (در پوست‌هاي خشك) تميز كنيد. در واقع اگر بهداشت پوست به خوبي رعايت شود، نيازي به جرم‌گيري خشن و دوره‌اي نخواهيد داشت.   
لايه‌برداري يا‌ پيلينگ كه امروزه توسط متخصصين پوست اجرا مي‌شود، برداشت قسمت‌هاي سطحي پوست بيمار و شاداب‌سازي پوست سالخورده است. پيلينگ در برخي موارد بسيار مفيد است و نياز به جراحي در جهت درمان ضايعات پوستي را مرتفع مي‌سازد. از جمله اين موارد مي‌توان جوش صورت، لك صورت يا ملاسما و كك و مك را نام برد. همچنين پيلينگ براي از بين بردن اسكارهاي ناشي از سوختگي و به طور كلي لك‌هاي باقي مانده از التهابات قبلي پوست، روش مناسبي است.,     
روش‌هاي پيلينگ           
انتخاب پوست مناسب جهت هر نوع پيلينگ در نتيجه عمل، دخالت بسزائي دارد. در ضمن بايد توجه داشته باشيد كه نمي‌توان هر نوع پيلينگي را براي هر نوع پوستي انتخاب كرد. مسئله مهم ديگري كه بايد به آن توجه شود، اين است كه قبل از انجام پيلينگ، پزشك بايد مطمئن شود كه بيمار اصول مراقبت‌هاي پوستي بعد از عمل را نظير مصرف ضدآفتاب، خودداري از كندن دلمه‌هاي ايجاد شده روي سطح پوست و استفاده از صابون‌هاي ملايم با PH خنثي كه كمترين اثر تحريكي روي پوست دارند، به دقت رعايت مي‌كند. اين نكته هم لازم به توضيح نيست كه اگر عمليات پاكسازي و لايه‌برداري پوست توسط افراد ناآشنا و بي‌تجربه صورت ‌گيرد، نتايج ناگواري نظير لكه‌هاي قهوه‌اي رنگ روي سطح پوست و حساسيت پوست در برابر آ‌فتاب را باعث مي‌شود.
لايه‌برداري از پوست را مي‌توان به روش‌هاي گوناگون انجام داد:      
لايه‌برداري شيميايي: لايه‌برداري شيميايي به وسيله مواد شيميايي كه عمدتا از اسيد با درصدهاي متفاوت تشكيل شده‌اند، انجام مي‌شود. معمولا در اين محلول‌هاي شيميايي از آلفا هيدروكسي اسيد )AHA( و تري‌كلرواستيك اسيد )TCA( و فنل با درصدهاي متفاوت استفاده مي‌شود. AHA كه از عصاره نيشكر تهيه مي‌شود، خفيف‌ترين شكل پيل‌هاي شيميايي است و اغلب براي درمان آسيب‌هاي خفيف پوستي در اثر آفتاب استفاده مي‌شود. چين و چروك‌هاي عميق‌تر و تيره‌تر و دانه‌هاي ناشي از تابش آ‌فتاب، معمولا با يك پيل TCA درمان مي‌شوند.           
به غير از روش مرسوم انجام پيلينگ در چند جلسه، روش پيلينگ به‌صورت طولاني و مداوم هم وجود دارد. به اين صورت كه فرد بايد كرم‌هاي داراي %15 AHA و يا كمتر را هر شب بر روي جاهايي كه مي‌خواهد لايه‌برداري كند بمالد. AHA پوست را پوسته‌پوسته مي‌كند و اين مسئله سبب تحريك پوست در لايه‌هاي پاييني مي‌شوند و به اين ترتيب چروك‌هاي ريز و نافرمي‌هاي پوست صاف شده و از بين مي‌روند. نكته مهم كه بايد به آن توجه كنيد اين است كه پس از استفاده از اين كرم‌ها بايد از نورخورشيد اجتناب نماييد و در مواقع خروج از منزل بايد حتما از ضد آ‌فتاب قوي استفاده كنيد.  
لايه‌برداري مكانيكي: در لايه‌برداري به روش مكانيكي، به‌وسيله ابزارهاي تراشنده، لايه سطحي پوست تراشيده مي‌شود. مثلا مي‌توان اين كار را توسط يك دستگاه دوار تراشنده به‌نام <درم ابرشن> و يا توسط سمباده انجام داد. دستگاه جديدي هم به تازگي وارد بازار شده كه <ميكرودرم ابرشن> نام دارد و از كريستال‌هاي آلومينيوم به‌عنوان ساينده استفاده مي‌كند و پوست را با ظرافت بسيار زيادي مي‌تراشد.

1390/6/12 2:44 بعد از ظهر

اگر پوستتان چرب است روزي 1 بار به آرامي پوست خود را با صابون غيرمعطر‌(ترجيحا صابون‌هاي‌ آنتي ‌باكتريال) بشوئيد . به اين ترتيب كه صورت خود را از كف بپوشانيد و ماساژ دهيد تا صابون در منافذ پوست نفوذ كند و چربي‌هاي تجمع يافته و آلودگي‌ها را از بين ببرد. پوست خود را ماساژ دهيد. ماساژ باعث تخليه چربي‌ پوست مي‌شود و از تجمع آن جلوگيري مي‌كند.

 علاوه بر اين ماساژ جريان خون پوست را بهبود مي‌بخشد. بعد از ماساژ صورت خود را با آب گرم بشوييد تا چربي آن گرفته شود و بعد بلافاصله مقداري آب سرد به پوست خود بپاشيد تا منافذ آن بسته شود. پس از اين كار پنبه‌اي را به گلاب يا آبليمو آغشته كنيد و سطح پوستتان را با آن پاك كنيد. گلاب و آبليمو اثر قابض دارند و باعث افزايش گردش خون مي‌شوند.

اگر پوستتان خيلي چرب است هفته‌اي يك بار از ماساژ با سركه سيب استفاده كنيد تا چربي پوست كاهش يابد. براي اين كار سركه سيب را با همان مقدار آب مخلوط كنيد و روي پوست خود بماليد و ماساژ دهيد و بعد از چند دقيقه پوستتان را بشوئيد. آسودگي رواني داشته باشيد. خواب خوب و مرتب داشته باشيد، به ميزان لازم استراحت كنيد و از عصبانيت بپرهيزيد

. از ماليدن يا تركاندن جوش‌ها و آكنه‌ها خودداري كنيد. جوش‌هاي چركي را نبايد با فشار خالي كرد. براي خالي كردن آنها دستگاه‌هاي مكنده‌اي وجود دارد كه جوش‌ها را در شرايط كاملاً استريل تخليه مي‌كند. موهايتان را حداقل 2 بار در هفته با شامپو بشوئيد. اجازه ندهيد كه موهايتان روي صورت بيايد. حتي در شب و به هنگام خواب موي كثيف و چرب باعث پخش چربي و باكتري‌ها مي‌شود. تعريق در 15درصد افراد باعث تشديد آكنه مي‌شود. پس از كار كردن در هواي گرم و مرطوب و پختن غذا و ورزش، عرقتان را بشوئيد و در اسرع وقت چربي را از بدن و صورتتان پاك كنيد. براي آرايش كردن از مواد آرايشي روغني و چرب استفاده نكنيد. زيرا اين مواد مي‌توانند فوليكول‌هاي مو را مسدود كنند و باعث ايجاد و يا تشديد آكنه شوند. خصوصاً‌ افرادي كه پوست چربي دارند ‌بايد ‌از‌ كرم‌هاي مرطوب ‌كننده و حتي ضدآفتابي استفاده كنند كه فاقدچربي باشد.

 آرايش را روزي 2 بار از صورت خود با آب و شيرپاك‌كن‌هاي فاقد چربي و سازگار با پوست پاك كنيد. قبل از استفاده از مارك جديد لوازم حتما آن را روي بازوي خود تست كنيد تا مطمئن شويد كه پوستتان به آن حساسيت ندارد. اشعه ماوراء بنفش خورشيد، باعث بهبود ضايعات مي‌شود اما در 10 درصد افراد باعث تشديد علائم مي‌شود. در زمان قاعدگي حساسيت غدد چربي دختران نسبت به هورمون‌هاي جنسي مردانه افزايش مي‌يابد و اين باعث افزايش چربي پوست در آنها مي‌شود. براي جلوگيري از بروز يا تشديد آكنه در اين زمان بايد پوست خود را با صابون بشوئيد و پس از شستشو پوستتان را با پنبه آغشته به محلول‌هاي الكلي موجود در بازار كه حاوي آنتي‌بيوتيك هستند پاك كنيد.

حوله صورتتان را هر روز عوض كنيد و هميشه از حوله تميز و خشك استفاده كنيد زيرا باكتري‌ها اين توانائي را دارند كه به سرعت در حوله‌هاي مرطوب رشد كنيد. از ورزش و پياده‌روي غفلت نكنيد. اگر هر روز صبح 3 كيلومتر پياده‌روي كنيد و بعد از آن دوش بگيريد متوجه مي‌شويد كه پس از مدت كوتاهي بسياري از جوش‌ها برطرف شده و پوستتان بسيار شاداب‌تر مي‌شود.
حرف آخر آكنه را نبايد يك عارضه جزئي و كم‌اهميت تلقي كنيد زيرا مي‌تواند فشارهاي عصبي فراواني را براي فرد ايجاد كند. حتي ملايم‌ترين انواع آكنه دست كم يك‌سال باقي مي‌ماند. مدت بيماري در برخي افراد به 15 سال و حتي تا آخر عمر نيز رسيده است. در صورت طولاني شدن مدت آكنه فرد اعتماد به نفس خود را از دست مي‌دهد و تصور بدي از ظاهر خود پيدا مي‌كند. درمان در اغلب موارد موثر است اما نياز به حوصله و صرف وقت فراوان دارد. در بسياري از افراد بيماري پس از دوران بلوغ و نوجواني خودبه‌خود برطرف مي‌شود
.
آكنه اغلب به صورت نقاط سرسياه، نقاط سرسفيد و جوش‌هاي چركي بروز مي‌كند. از ماليدن يا تركاندن جوش‌ها و آكنه‌ها خودداري كنيد. جوش‌هاي چركي را نبايد با فشار خالي كرد. براي خالي كردن آنها دستگاه‌هاي مكنده‌اي
وجود دارد كه جوش‌ها را در شرايط كاملاً استريل تخليه مي‌كند.

1390/6/12 2:2 بعد از ظهر

آكنه اغلب به صورت نقاط سرسياه، نقاط سرسفيد و جوش‌هاي چركي بروز مي‌كند.

 

جوش صورت يا آكنه يكي از بزرگترين مشكلاتي است كه نوجوانان را گرفتار مي‌كند و متاسفانه درست زماني به سراغ آنها مي‌آيد كه بيش از هر وقت ديگر نگران زيبايي وضع ظاهر خود هستند. آكنه يك بيماري التهابي مزمن پوست است كه اكثرا در دوران نوجواني مزاحمت ايجاد مي‌كند اما گاهي به طور متناوب در سراسر زندگي بارها و بارها فرد را گرفتار مي‌كند.

آكنه در دختران در سنين پايين‌تري نسبت به پسران بروز مي‌كند ولي در پسران معمولا تظاهرات بسيار شديدتري دارد. به‌طور كلي علائم و نشانه‌هاي آكنه در افراد مختلف متفاوت است و مي‌تواند از خفيف تا بسيار شديد متغير باشد.

اگر والدين يا اقوام نزديك شما در دوره‌اي از زندگي خود دچار نوع شديد آكنه شده باشند به شما توصيه مي‌كنيم كه بيشتر مراقب پوست خود باشيد چون در آن صورت احتمال درگيري شديد پوستي در شما از بقيه بيشتر خواهد بود. نقطه‌هاي سرسفيد، نقطه‌هاي سرسياه آكنه اغلب به صورت نقاط سرسياه، نقاط سرسفيد و جوش‌هاي چركي بروز مي‌كند. غدد چربي در تمام سطوح پوست شما به غير از كف‌پا و دست وجود دارد. اما بيشترين تراكم آنها در صورت، سينه، پشت و شانه‌ها است. كار اين غدد،‌‌ترشح چربي است. چربي توليد شده توسط مجاري چربي به سطح پوست راه يافته و به طور طبيعي روي پوست را مي‌پوشاند.

 در دوران نوجواني به علت تغييرات ناگهاني كه در سطح هورمو‌ن‌هاي جنسي رخ مي‌دهد، غدد سباسه، تحريك مي‌شوند و چربي بيش از حد توليد مي‌كنند. اين چربي زيادي مجاري انتقال چربي را مسدود مي‌كند و به اين ترتيب جوش‌هاي سرسياه توليد مي‌شوند. وقتي كه چربي باقيمانده و لايه‌هاي مرده پوست نتوانند به بيرون پوست راه يابند، توسط باكتري‌هايش كه به طور طبيعي در غده وجود دارند، عفوني مي‌شوند و جوش‌هاي سرسفيد را ايجاد مي‌كنند. گاهي نيز چربي ترشح شده فضاي اطراف فوليكول مو را اشغال مي‌كند در نتيجه مو نمي‌تواند از پوست خارج شود و باكتري‌هاي موجود در پوست داخل منافذ مسدود شده و آنجا ايجاد عفونت و التهاب و جوش‌هاي چركي مي‌كند.در آكنه شديد ممكن است كيست و آبسه هم ديده شود. كيست توري بزرگ‌تر، سفت‌تر و عميق‌تر از جوش‌ معمولي است و در اغلب موارد خطرناك است. بعضي از كيست‌ها تا زير سطح پوست انتشار مي‌يابند و پاره مي‌شوند و به اين طريق عفونت را در زير پوست منتشر مي‌كنند. جاي اين جوش‌ها معمولا روي پوست باقي مي‌ماند.

آبسه يك ناحيه عفوني متورم و ملتهب وبسيار دردناك است كه حاوي چرك فراوان است. خوردني‌ها و نخوردني‌هاي آكنه <آيا تغذيه در ايجاد آكنه تاثيري دارد؟> شايد اين شايع‌ترين سوِالي باشد كه يك متخصص پوست از بيمار خود مي‌شنود. « با اين همه جوش چرا شكلات مي‌خوري؟» و شايد اين شايع‌ترين گوشزدي باشد كه افراد مبتلا به آكنه از ديگران مي‌‌شنوند.

 واقعيت اين است كه نقش رژيم غذايي در ايجاد يا تشديد آكنه هنوز به اثبات نرسيده است‌. گرچه گزارشاتي نيز موجود است كه خوردن مداوم غذاهاي خيلي چرب، شيريني زياد، سس مايونز، خامه، شكلات، گردو، بادام، فندق، خرمالو، موز، پسته، تخمه، چيپس، پفك، نوشابه، نارگيل، تخم‌مرغ و به تعبيري، همه آنچه كه در قنادي و بقالي يافت مي‌شود، را در بروز و تشديد آكنه موِثر دانسته است. اگر از دست اين جوش‌هاي لعنتي به ستوه آمده‌ايد،براي احتياط به‌جاي خوردن اينها از‌ سبزيجات و ميوه‌هاي تازه استفاده كنيد. استفاده از اسفناج، هويج، شاهي و گوجه‌فرنگي را به شما توصيه مي‌كنيم. سعي كنيد خوردن چاي و ادويه‌جات را بسيار محدود كنيد. عامل مهم ديگري كه اثر آن در تشديد آكنه به اثبات رسيده، تماس‌هاي شغلي است.

 آكنه در كساني كه به علت شغلشان با روغن‌هاي حيواني و يا معدني تماس دارند و يا در معرض هواي بسيار گرم و يا بسيار سرد هستند با شدت بيشتري بروز مي‌كند.افرادي كه شغل‌هاي پر استرس دارند يا اينكه اصولا از نظر تيپ شخصيتي مضطرب محسوب مي‌شوند معمولا دچار آكنه‌هاي شديد مي‌شوند. اگر خود استرس عامل اين تشديد نباشد، حداقل اين است كه افراد مضطرب معمولا بيش از حد صورت خود را دستكاري مي‌كنند و اين امر خود باعث تشديد بيماري مي‌شود.

 از ديگر عوامل موثر، لوازم آرايشي، اختلال غدد درون ريز، تعريق زياد، برخي داروها مانند كورتيزول، هورمون‌هاي مردانه، قرص‌هاي ضدبارداري، ليتيوم و باربيتورات‌ها را مي‌توان نام برد. خلاصه اينكه شايد بتوان گفت كه قسمت خيلي‌ها اين‌طور مقرر شده كه در سنين نوجواني گرفتار اين معضل پوستي شوند.

1390/6/12 2:1 بعد از ظهر

Username: EAV-45780727
Password: mkv32sj6bb

Username: EAV-45818185
Password: 3hxusphsc2

Username: EAV-45820607
Password: ec8aanesfk

Username: EAV-45820610
Password: x8fb4brp7u

Username: EAV-46051352
Password: 324en2m5nb

Username: EAV-46170929
Password: cekm4k47sn

Username: EAV-46183864
Password: a2rernj6te

Username: EAV-46186166
Password: r5ujttxs4j

Username: EAV-46186183
Password: vp2mkm5nvk

 

دسته ها : کامپیوتر
1390/6/12 1:59 بعد از ظهر

دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: يائسگي موجب كاهش ترشح هورمون استروژن و ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن مي شود و به همين علت، زنان در اين دوران بيشتر به عفونت هاي ادراري مبتلا مي شوند.
 
فرخ لقا احمدي در گفت و گو با ايرنا افزود: 20 درصد از زنان در سنين جواني نيز در سال يكبار دچار حملات عفونت هاي ادراري مي شوند.
وي اضافه كرد: اين عفونت ها پس از درمان مي توانند بازگردند و دو تا سه بار در سال، زنان جوان را مبتلا سازند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان كرد: آناتوميك بدن زنان و استفاده از روش هاي ضد بارداري از جمله علل شايع ابتلا به اينگونه عفونت ها به شمار مي رود.
احمدي يادآور شد: عفونت هاي ادراري در زنان بيشتر مثانه را درگير مي كند و با علايم درد ، تكرر و خوني شدن ادرار خود را نشان مي دهد.
وي گفت: ظاهر شدن اين علام به معناي آن است كه بيماري عفونت را مي توان به راحتي درمان كرد اما هنگامي كه كليه ها با علامت احساس درد در پهلو درگير شوند، خطرناك بوده و گاهي نياز به بستري است.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران، مصرف مايعات به اندازه كافي را از جمله راه هاي پيشگيري از ابتلا به عفونت هاي ادراري برشمرد و افزود: همچنين گياه قره قاط كوهستاني نيز كه اكنون بصورت كپسول در بازار عرضه مي شود، براي پيشگيري از ابتلا به اينگونه عفونت ها موثر است.
احمدي با اشاره به شيوع عفونت ادراري در مردان مسن مبتلا به پروستات نيز گفت: انسداد مجاري ادراري در اين بيماري، موجب رشد باكتري مي شود و استفاده از سوند نيز عفونت را شدت مي بخشد.

دسته ها : خانواده
1390/6/12 1:7 صبح

يك محقق در دانشكده پزشكي دانشگاه «نوادا» معتقد است كه مصرف بالاي كافئين با ناباروري زنان ارتباط دارد.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از برنا، يك محقق در دانشكده پزشكي دانشگاه «نوادا» معتقد است كه مصرف بالاي كافئين با ناباروري زنان ارتباط دارد.

بر اساس گزارش ام اس ان بي سي، «سين وارد» پروفسور فيزيولوژي و زيست شناسي سلولي اين دانشگاه بر اين باور است كه كافئين فعاليت ماهيچه‌هاي لوله‌هاي رحمي را كه مسوول انتقال تخمك‌ها از تخمدان هستند، كاهش مي‌دهد.

پروفسور «وارد» مي‌افزايد: ما آزمايشاتمان را بر روي موش‌ها انجام داديم اما اين يافته‎ها مي‌‎توانند توضيح دهنده اين واقعيت باشند كه چرا مصرف نوشيدني‎هاي داراي كافئين مي‎تواند شانس باروري زنان را كاهش دهد.
 
با مطالعه روي لوله‌هاي ماهيچه‎اي رحمي در موش‎ها محققان دريافتند كه كافئين فعاليت سلول‎هاي ضربان ساز جداره اين لوله‎ها را كاهش مي‎دهد.
 
در واقع اين سلول‎ها انقباضات لوله‎هاي رحمي  را تنظيم مي‎كنند به گونه‎اي كه وقتي مسدود مي‌شوند تخمك‎ها نمي‎توانند در درون آن‌ها حركت كنند و اين امر ناباروري را در زنان افزايش مي‌دهد.

دسته ها : خانواده
1390/6/12 1:7 صبح
X