دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: يائسگي موجب كاهش ترشح هورمون استروژن و ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن مي شود و به همين علت، زنان در اين دوران بيشتر به عفونت هاي ادراري مبتلا مي شوند.
فرخ لقا احمدي در گفت و گو با ايرنا افزود: 20 درصد از زنان در سنين جواني نيز در سال يكبار دچار حملات عفونت هاي ادراري مي شوند.
وي اضافه كرد: اين عفونت ها پس از درمان مي توانند بازگردند و دو تا سه بار در سال، زنان جوان را مبتلا سازند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران خاطرنشان كرد: آناتوميك بدن زنان و استفاده از روش هاي ضد بارداري از جمله علل شايع ابتلا به اينگونه عفونت ها به شمار مي رود.
احمدي يادآور شد: عفونت هاي ادراري در زنان بيشتر مثانه را درگير مي كند و با علايم درد ، تكرر و خوني شدن ادرار خود را نشان مي دهد.
وي گفت: ظاهر شدن اين علام به معناي آن است كه بيماري عفونت را مي توان به راحتي درمان كرد اما هنگامي كه كليه ها با علامت احساس درد در پهلو درگير شوند، خطرناك بوده و گاهي نياز به بستري است.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران، مصرف مايعات به اندازه كافي را از جمله راه هاي پيشگيري از ابتلا به عفونت هاي ادراري برشمرد و افزود: همچنين گياه قره قاط كوهستاني نيز كه اكنون بصورت كپسول در بازار عرضه مي شود، براي پيشگيري از ابتلا به اينگونه عفونت ها موثر است.
احمدي با اشاره به شيوع عفونت ادراري در مردان مسن مبتلا به پروستات نيز گفت: انسداد مجاري ادراري در اين بيماري، موجب رشد باكتري مي شود و استفاده از سوند نيز عفونت را شدت مي بخشد.